Denktank60+Noord en ZIF werken samen. Vanwege Covid19 zijn er nu geen fysieke bijeenkomsten maar wel digitale ontmoetingen waar we u van harte welkom heten. Deelname is gratis. Zie de agenda.

leefplezierv1Doe mee aan het LEEFplezier-onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen: download de app en krijg met het beantwoorden van de vragen inzicht in wat uw eigen leefplezier – positief en negatief – beïnvloedt en hoe u hiermee aan de slag zou kunnen.

Lees de uitnodiging hier (pdf)

Wilt u deze informatie delen? Graag!

Veel plezier!

Knipsel veerkracht voorwebPraat mee! Hoe blijven ouderen actief en in beweging?
Meld u aan voor ons Live Panel

Vindt u ook dat alleenstaande ouderen langer en op een prettige manier thuis moeten kunnen blijven wonen en actief in het leven staan? En wilt u met ons meedenken hoe? Deel uw persoonlijke ervaringen en wensen en geef u nu op voor ons Live Panel!

Het subsidieprogramma Meer Veerkracht, Langer Thuis steunt projecten die alleenstaande ouderen helpen zo lang mogelijk op een zelfstandige, actieve en prettige manier thuis te wonen. Om de juiste projecten te subsidiëren, moeten deze projecten natuurlijk aansluiten bij de behoeften en vraag van ouderen. En daar hebben we uw hulp bij nodig! Wat vindt u belangrijk?

In het Live Panel van Meer Veerkracht, Langer Thuis…

    denkt u actief mee over projecten om alleenstaande ouderen op een prettige manier langer thuis te laten wonen, terwijl ze actief meedoen in het leven en in beweging blijven.
    heeft u invloed op welke projecten Meer Veerkracht, Langer Thuis ondersteunt.
    denkt u mee over zaken die u belangrijk vindt op het gebied van actief zijn en in beweging blijven.

Met uw kennis en ervaring zorgen we er samen voor dat ouderen steeds langer gelukkig thuis kunnen wonen!

Hoeveel tijd kost het?

Gedurende het jaar vinden er enkele bijeenkomsten plaats. Deze zijn altijd goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Alle reiskosten worden vergoed, en we zorgen altijd voor een lekkere lunch, versnaperingen of een borrel. U kiest zelf aan welke bijeenkomst u mee wilt doen.

[Zie: http://www.fondsnutsohra.nl/meer-veerkracht-langer-thuis/ouderenpanel/]

99plus voorwebTwee artsen in gesprek met tien eeuwelingen

Hans van Hateren en Nanno Kleefstra zijn twee artsen en wetenschappers die onderzoek doen naar de zin en onzin van de behandeling van suikerziekte, bloeddruk en cholesterol bij ouderen. Door deze interesse voor de oudere mens zijn ze in gesprek gegaan met tien vitale 99-plussers. Het resultaat? Tien bijzondere en totaal verschillende levensverhalen.

Uitgeverij Langerhans, €24,95.
De opbrengsten gaan naar onafhankelijk medisch wetenschappelijk onderzoek: www.99plus.nl

U kunt het boek bestellen bij langerhans.vrijeboeken.com

19-10-2021 Boeken

De eik was hier

Bibi Dumon Tak & Marije Tolman In de middenberm van de A58 bij Ulvenhout staat een zomereik. Hij staat er al...

lees meer ...

27-09-2021 Boeken

de Meisjes

zeven sprookjes - Annet Schaap Een schone slaapster die niet meer ontwaakt, een kikker die maar geen prins wordt, een meisje...

lees meer ...

27-09-2021 Boeken

Nieuwe Eeuwelingen

Levensverhalen van honderdjarigen Steffie van den Oord Ze overleefden alles. De crisisjaren, de oorlog – waarin ze vochten, trouwden, onderdoken. Ze groeiden...

lees meer ...

04-08-2021 Nieuws

Vooraankondiging cursusaanbod ouderenparticip…

  Vooraankondiging [pdf]   Van praten óver ouderen naar praten mét ouderen! Doet u ook mee?! U als senior heeft een andere kijk op...

lees meer ...

22-07-2021 Boeken

Na Emma

Joost Prinsen De buurvrouw: ‘Komt je huis te koop?’ De dochters: ‘Natuurlijk wist jij dat niet pap. Je was er...

lees meer ...

23-06-2021 Boeken

Vrolijk verval

Hedy d’Ancona Niet te ontkennen, in de huidige samenleving is jong in en oud out. De aanpak van de corona-epidemie omhelsde...

lees meer ...